5 SIMPLE STATEMENTS ABOUT ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU EXPLAINED

5 Simple Statements About istiridye mantar tohumu Explained

5 Simple Statements About istiridye mantar tohumu Explained

Blog Article

Şapkası istiridye şeklini andırması nedeniyle istiridye mantarı olarak adlandırılmıştır. Doğada kavak ağaçlarında yetişmesi nedeniyle kavak mantarı olarak da bilinir.

Tohumluk misel üretiminde son aşama misellerin hububat daneleri üzerine sardirilmadi olmuştur. Ilk kez 1931 yilinda Amreikali Sinden, mantar misellerini bugddday ve çavdar tohumlari üzerine sardirarak geliştirmiştir. Bu biçimde hazirlanan tohumluk miselin en önemli iki yararli yani, aşilamada kolaylik sagliyarak el emegini azaltmasi ve ayrica misellerin kompostun her yanina eşit miktarda yayilmasi olnak vermesidir.

Carolina Reaper biberi, doğal ve organik bir şekilde yetiştirilir ve sonrasında da kurutulur. Bu işlem, biberin lezzetini ve acılığını korur ve daha uzun süre dayanmasını sağlar.

five milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Mantarların gelişmeyi sevdiği yağmur veya nemli koşulları simüle ederek alt tabakanızı her gün nemlendirmek için temiz su içeren bir sprey şişesi kullanılmalıdır.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Carolina Reaper dünyanın en acı biberi olduğu için sıklıkla eşek şakalarının başrolü oluyor. Arkadaşlarına şaka yapmak isteyenler, bu biberden satın alarak karşısındaki kişilere yediriyorlar.

Yanıtla Merhaba ben Antalya merkezinde oturuyorum Antalya yazın malum çAlright aşırı sıcak ve bunaltıcı şekilde nemli bu ortamda istiridye mantarı yetistirebilirmiyim. Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler

Mantarın tanınmasının ve değerlendirilmesinin hayli eski olmasına karşın; mantar miseli üretimi, ancak Mantarın özel koşullarda yetiştirilmeye başlamasından sonra gerçekleşebilmiştir. İlk aşamada mantar yıkama suyunun gübre üzerine serpilmesi ve mantar oluşturması ile yetiştirilmiştir. Kuşkusuz bu uygulamanın anlamı bilinmeden yapıldığı bir gerçektir. 19. Yüzyılınn ikinci yarısından itibaren mantar sporlarnın çimlendirilmesi yolluyla misel elde edilmesi ve bu misellerin üretimde kullanılması gerçekleşmiştir.

İstiridye mantarı yetiştireceğiniz kapları hazırladıktan ve aşılama yapıldıktan sonra, kolonizasyon başlar. Bu dakikadan sonra artworkık mantarlarınız meyve vermeye başlayacaktır.

İstiridye mantarlarınızın yüksek oranda meyve vermesi içinside of aşağıdaki koşullara ihtiyacınız olacak.

l Kompost click here karanlık bir odada tutulmalı bunun yanında her gün bir fileıs fıs gardenımı ile sulanmalıdır.

Bu sayfada yer alan bilgilerdeki eksikliklerden veya hatalardan kaynaklanabilecek herhangi bir zarardan, içerik sağlayıcı sorumlu tutulamaz.

Sorunsuz Uygulama: Kullanıcı dostu sıvı konsantremiz, bitkilerinize karıştırmayı ve uygulamayı çOkay kolaylaştırır.

Report this page